Всеукраїнський тиждень права

В рамках Всеукраїнського тижня права, для курсантів командно-штабного факультету в Національній академії Національної гвардії України, доцент кафедри права та Європейської інтеграції Харківського регіонального інституту Державного управління НАДУ при Президентові України Катерина Дубовик провела змістовну та пізнавальну лекцію-бесіду, покликану сприяти розумінню важливості правової освіченості та свідомості гвардійців.

Фото  

Вона ознайомила гвардійців зі статистичними даними дотримання прав та свобод людини, розглянула реалізацію та захист прав людини державою і недержавними інституціями.

Курсанти реагували досить жваво та ставили багато питань. Хлопці та дівчата цікавились, як проводяться перевірки дотримання прав людини і чи організовуються та проводяться навчально-освітні заходи для гвардійців.

«На цій зустрічі я хотіла донести до курсантів, наскільки важливе розуміння прав людини. Адже кожен повинен знати, як діяти, коли твої права порушують, зрозуміти, що держава може бути твоїм партнером. Усвідомлення своїх прав та вміння ними користуватись – невід’ємна частина сучасного життя», – зазначила Катерина Дубовик.

Також, в рамках проекту, для гвардійців був організований перегляд документального фільму. Наприкінці заходу, курсанти дякували за пізнавальні лекцію та кінострічку, і зазначили, що подібні заходи дуже важливі для їх професійного розвитку.