Інноваційний стартап-проект нашого професора став одним з переможців конкурсу наукоємних стартапів

08 березня 2023 р. проєкт «Агробон-Прелюдія», що підготовлений під за ідеєю і керівництвом професора Інституту державного управління, д.держ.упр. Дунаєва Ігоря Володимировича та його команди «НДЦ блокчейн-рішень» https://www.blockchainukraine.org/, став одним із переможців конкурсу наукоємних стартапів «Sсience&Business – GIST Pitch Days» у номінації «Агро і харчові розробки» (Agro & Food). Це була перша спроба – і відразу перемога! Вітаємо Ігоря Володимировича та його команду харківських інноваторів у сфері «цифри»!

Цей конкурс https://usf.com.ua/science-business-gist-pitch-days/ було організовано Українським фондом стартапів (https://usf.com.ua/) разом з Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством освіти і науки України за підтримки американського партнера – Державного департаменту США – ініціативи «GIST» («Глобальні інновації через науку та технології» / «Global Innovation through Science and Technology initiative»).

Проєкт «Агробон-Прелюдія» – це агро-маркетплейс на базі існуючої цифрової екосистеми українського походження, на якому будь-які особисті і фермерські господарства можуть розміщувати своє попереднє замовлення на постачання майбутньої агропродукції, а у їх споживачів буде можливість оформити таке попереднє замовлення з юридичними гарантіями та з можливістю легкої переуступки прав за цим замовленням.

Ключова ідея – на базі децентралізованої інформаційної блокчейн-платформи «Система Bitbon» українського походження створити окремий токенізований актив для фермерів України. Чому зараз агробон заявлений як «прелюдія»? Як відомо, «прелюдія» означає «вільний вступ перед головною частиною музичного твору». Але попереду буде повноцінна «симфонія» з безліччю учасників та нових сервісів усередині. Є намір творчо та відповідально підійти до розвитку цього проекту, розвиваючи «агробон» як одиницю обліку нової екосистеми для сфери агросектору та фінансів України та Європи. Уже в наприкінці 2023 – на початку 2024 року і далі команда буде радикально розширити функціонал.

Також команда пов’язує з цим проєктом і особливу місію для відновлення України та її модернізації. За допомогою агробону будь-які українські фермери – і навіть у регіонах, що постраждали від війни, зможуть впевненіше дивитися в майбутнє – фінансове планування, форвардні продажі/купівлі та ринковий аналіз у галузі.

Як взяти участь у готовому проєкті Агробон? Дуже легко. Лише зареєструватися в «Системі Bitbon» за допомоги онлайн-сервісу «One Space». Будь-який фермер або агротрейдер, який стиснутий в оборотному капіталі і вимагає гарантій продажу своєї продукції за прийнятною ціною, особливо у військовий та післявоєнний час, зокрема по мірі підготовки до реалізації проєкту «Агробон». Детальніше – на україномовному промо-сайті проєкту https://www.agrobon.space/

Довідково: конкурс https://usf.com.ua/science-business-gist-pitch-days/ ) було організовано Українським фондом стартапів разом з Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством освіти і науки України за підтримки партнера — GIST (Ініціатива «Глобальні інновації через науку та технології» — Global Innovation through Science and Technology initiative).

• Ініціатива Державного департаменту США «Глобальні інновації через науку та технології» (GIST) надає можливість молодим новаторам через мережеве спілкування, розвиток навичок, наставництво та доступ до фінансування розробки рішень для стартапів, які розв’язують проблеми економіки та її розвитку.
• Sсience&Business – серія заходів від Фонду Розвитку Інновацій (Українського фонду стартапів) та Міністерства освіти і науки України, що проводяться з метою поєднання наукового та інноваційного потенціалу науковців, стартаперів, компаній, експертів, інвесторів, медіа, пошуку інноваційних ідей та рішень, підвищення обізнаності з питань бізнесу, маркетингу, продажів, інвестицій та інновацій.
• Science&Business – GIST Pitch Days – це можливість для науковців та підприємців з готовими наукоємними рішеннями отримати досвід презентації своїх стартапів та отримати фінансову підтримку у розмірі $5 000 на розвиток своїх інновацій.